"Hei, maailma" osa 3: Lisää ohjelman suorituksen, prosessorin, muistin ja kääntäjän toiminnan tutkimista debuggerilla 87bfcfc1c16f4e15a7bd3038b525e838

"Hei, maailma" osa 3: Lisää ohjelman suorituksen, prosessorin, muistin ja kääntäjän toiminnan tutkimista debuggerilla

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin kiinteäkokoinen upotus on laajasti yhteensopiva ja sopivin useimpiin käyttötarkoituksiin.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin responsiivinen eli mukautuva upotus soveltuu käyttöön responsiivisilla verkkosivuilla.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

*** Aihepiiri: "Hei, maailma" vielä ainakin kerran (osa 3 tässä vaiheessa).

Poimitaan ajatukset aiemmalta kerralta, ja mennään vielä eteenpäin.

Tavoite: Näytetään lisää, mitä ja miten pääsee itsekin kokeilemaan ja
tutkimaan suhteessa monisteen luvuissa 2-5 alustettuun teoriaan.

C-kieli, debuggeri, konekieli. "-g -O0 -Wall"

Suoritussykli, muisti.

 

Tässä päästiin valaisemaan myös optimointia ja tietoturvasovelluksia ("injektiohyökkäyksen perusteet" - tarkkaan ottaen sana oli ehkä hätäisesti valittu tai aivosumuun sekoittunut... "injektio" eli haitallisen koodin sijoittaminen käyttäjän syötteeseen ilman muuta sisältyy hyökkäykseen, josta videolla puhutaan; mekanismi tarkoitetussa tapauksessa kuitenkin injektion jälkeen tunnetaan nimellä "puskurin ohivuoto" tai vastaavaa ('buffer overrun'), jota sanaa ehkä toivoisi opettajan käyttävän tässä... mutta on tämä läheistä sukua muillekin syöteinjektioille, joten ei ihan täysin metsässä oltu).

Loppua kohti on enenevässä määrin varsinaista tärkeää asiaa: Esimerkkiä siitä, miten itse voi kokeilla mitä tahansa ja verrata sitä spekseihin. Mentiin toisiamme yllyttäen yli siitä "päädystä", johon tavoite oli tänään. Johtopäätös on, että varsinainen pääty näihin asioihin tulee sitten eläkkeelle lähtiessä, jos et päädy jatkamaan harrastamista eläkkeelläkin.

Tämä tallenne on tekstitetty automaattisen puheentunnistuksen avulla, jonka vuoksi tekstityksessä voi olla epätarkkuuksia. Voit kytkeä tekstityksen päälle klikkaamalla lainausmerkkikuvaketta videoruudussa.


This recording is captioned using automatic speech recognition, which may result in inaccuracies in the captions. You can turn captions on by clicking the quotation mark icon on the video screen.

Navigointi