Videoiden katselu mobiililaitteilla

Tallenteiden katselu onnistuu kaikilla yleisimillä mobiililaitteilla (Android, Apple iOS/iPadOS ja Windows Phone). Suorat lähetykset ovat katsottavissa Android- ja iOS-laitteilla.

Videoiden katselun vaatimukset

• Videoiden katseluun tarvitaan vähintään 1 Mbs nopeudella toimiva nettiyhteys.
  • Tarkimman HD-videon katseluun vaaditaan vähintään 4 Mbs nettiyhteys

Mikäli käytät mobiilidatayhteyttä, suosittelemme tarkistamaan ennen videoiden katselua, että matkapuhelinliittymässäsi on kiinteähintainen datapaketti.

Tallenteiden katselu mobiililaitteilla

Moniviestimen videotallenteet näkyvät kaikilla yleisimmillä puhelinten ja tablettitietokoneiden käyttöjärjestelmillä (Android, Apple iOS/iPadOS ja Windows Phone).

Videoiden katselu mobiililaitteella tapahtuu suurimmassa osassa laitteista aivan samalla tavalla kuin tietokoneellakin. Tässä havaitsemamme laitetyyppikohtaiset poikkeukset:

• Apple iPhone-älypuhelimilla videotoisto avautuu aina koko näytön tilaan, kun toisto käynnistetään.
  • Joillakin mobiililaitteilla videotoiston laadun valinta rataskuvakkeen kautta ei toimi. Mikäli sisällöntuottaja on sallinut videotiedostojen latauslinkit, niin voit valita matalamman toistolaadun klikkaamalla videoruudun alapuolelta "Lataukset" ja valitsemalla sieltä haluamasi videolaadun katsottavaksi.
  • Windows Phone-laitteilla video avautuu laitteen omaan videontoisto-ohjelmaan.

Mikäli saat Android- tai iOS-laitteella ilmoituksen "No compatible source was found for this video", käytä videon alta löytyviä Katselulinkit mobiililaitteille-linkkejä.

Suorien lähetysten katselu mobiililaitteilla

Suorien lähetysten katselu on mahdollista Android- ja Apple iOS-laitteilla. Mikäli laitteesi ei toista videota toistonäppäimen kautta, niin suoran lähetyksen videoikkunan alapuolella on linkki "Katselulinkit mobiililaitteille" - tätä klikkaamalla löydät linkit, joilla mobiililaitteesi osaa avata suoran lähetyksen.

Suorien lähetysten katselu ei valitettavasti ole mahdollista Windows Phone -laitteilla.

Tallenteiden katselu televisiosta Chromecast-laitteen avulla

Google Chromecast on televisioon kytkettävä lisälaite, jonka avulla mobiililaitteista voi toistaa videosisältöä langattomasti TV-ruudulle. Moniviestin-videoita on mahdollista toistaa Chromecastin kautta, kun toisto käynnistetään Android-älypuhelimella tai -tablettitietokoneella.

Varmista, että Chromecast-laite ja älypuhelin/tabletti on yhdistetty samaan langattomaan verkkoon (WLAN). Kun käynnistät videon toiston mobiililaitteellasi, videoruudun vasempaan ylälaitaan ilmestyy oheisen kuvan mukainen harmaa Chromecast-kuvake:

Videoiden katselu Chromecastilla 1

Paina kuvaketta ja valitse esiin ponnahtavasta valikosta Chromecast-laitteesi nimi. Tämän jälkeen TV-ruudulla näkyy hetken aikaa valitun Moniviestin-tallenteen nimi, jonka jälkeen toisto käynnistyy televisiossa.

Kun Chromecast-toisto on onnistuneesti käynnissä, mobiililaitteen ruudulla näkyy seuraava näkymä:

Videoiden katselu Chromecastilla 2

Voit hypätä videolla haluamaasi kohtaan oranssia aikajanakursoria siirtämällä ja asettaa toiston taukotilaan vasemman alanurkan "pause"-nappia painamalla.

HUOM! Jos mobiililaitteen näyttö sammuu virransäästötilaan katselun aikana, videosoittimesta täytyy näytön herättämisen jälkeen painaa vasemman alanurkan "play"-nappia, jotta videota voi jälleen kelata eri kohtiin. Mobiililaitteen näytön sammuminen ei kuitenkaan muilta osin vaikuta televisiossa näkyvän videokuvan toistoon.