Kappaleiden lisääminen videoon

Videon voi jaottaa aikaleimojen avulla kappaleisiin

Oman videon voi jakaa kappaleisiin aikaleimojen avulla, jolloin katselija voi siirtyä kappaleiden perusteella tiettyyn kohtaan videota. Esimerkiksi:

Esimerkki kappalejaosta

Kappaleiden lisääminen

Sisällöntuottaja voi lisätä kappaleita mediasivun vasemmassa reunassa olevassa Kappaleet-sovelmassa.

Kappaleiden lisääminen - aloitus

Paina muokkaa -linkkiä, niin pääset lisäämään uusia kappaleita.

Kappaleiden lisääminen - muokkausnäkymä

Laita video toistumaan, tai pysäytä video haluamallesi kohdalle videoikkunan vasemmassa alareunassa olevalla pause-näppäimellä. Kun klikkaat kappaleiden muokkausnäkymässä kellosymbolia, aikamerkinnäksi tulee se videon hetki, jonka kohdalla olet painanut kelloa. Voit kirjoittaa aikamerkinnän jälkeen kappaleelle kuvaavan otsikon. Otsikon jälkeen paina vielä Enteriä, jolloin tekstikenttään tulee rivinvaihto.

Aikamerkintöjä voi kirjoittaa myös manuaalisesti ilman kellonäppäimen käyttöä. Tällöin videon tunnit, minuutit ja sekunnit tulee kirjoittaa kukin kahdella numerolla ja kaksoispisteellä erottaen, eli esimerkiksi aikamerkintä 00:35:21 vie videolla 35 minuutin ja 21 sekunnin kohdalle. Oheisessa kuvassa on esimerkki ajan merkitsemistavasta:

Kappaleiden lisääminen - merkitsemistapa

Muista painaa kappaleiden lisäämisen jälkeen Tallenna-painiketta.

Vinkki: tiettyyn videon kohtaan osoittavia "aikalinkkejä" voi käyttää myös videon alapuolella olevassa kommenttiruudussa - kommenttikentän reunasta löytyy vastaava aikakoodin tekstikenttään kopioiva kellokuvake kuin kappalejaon muokkausnäkymästäkin.