Suora lähetys: Tiedettä kaikille

Tällä sivulla voit katsoa Tiedettä kaikille -verkkolähetyksiä. Katso tulevien lähetysten tiedot sivulta www.jyu.fi/tiedettakaikille

Ei toisto-ominaisuutta havaittu! Asenna Adobe Flash Player tai käytä selainta, joka tukee HTML5 video-tagia ja oikeanlaisia koodekkeja.

18:03JYUKysymyksiä saa lähettää koko illan ajan!

18:22HeidiMyös liikuntaa aktiivisesti harrastavien ja urheilijoiden taitotaso on heikentynyt paljon. Perusliikuntataidot on monilla varsin yksipuoliset.

18:27TuulikkiMitkä ovat keskeisimpiä ammatillisia osaamisvaatimuksia uusille valmistuville liikunnanopettajille liikunnanopetuksen nykytodelllisuudessa?

18:28KatiMove mittaukset eivät motivoi tekemään parastaan, varsinkaan piip juoksu, koska hymynaaman saa tyttöjen osalta jo reilulla 5 minuutilla!

18:45HeidiLiikunnan pitää lapsuudessa olla monipuolista jotta perusliikuntataidot kehittyvät. Nyt kun vapaa-ajan leikit ja pelailut on vähentyneet täytyy tilalle tulla muuta monipuolista liikkumista. Jos vapaamuotoisen liikkumisen kulttuuria ei saada elvytettyä, tarvitaan paljon lisää koululiikuntaa, jotta lapsi oppii perustaidot. Silloin pätevyys liikkujana voi vahvistua ja innostus liikunnalliseen elämäntapaan muodostua. Urheiluseuratoiminta on ohjattua ja lajikeskeistä, jolloin monipuolisuus kärsii. Sen varaan ei voi lapsen ja nuoren liikuntaa rakentaa.

18:50KirsiMove mittaukseen liittyen vielä: vaikka kuinka oppi lasta kehottaa tekemään parastaan tuloksissa, niin silti parhaan tason rajat ovat alhaiset. Näin ollen esim. Piip juoksun tuloksista ei voi vetää suoraa yhteenvetoa, että kunto on monilla laskenut. Koen, että mittaukset eivät motivoi urheilijoitakaan tekemään parastaan.

18:55IvarEiköhän se ole opettajan tehtävä motivoida oppilaita.

19:11SakuMikä on move mittausten tulevaisuus? Aiotaanko ne pitää edelleen opetuksessa mukana vai joko olisi aika luopua koko touhusta?

19:11JannaMillainen mahdollisuus liikunnanopettajalla on tukea lapsen positiivisen minäkäsityksen kehittymistä? Vaikuttaako lapsen ikä tähän?

19:28LiisaSaisiko liikunnan opsiin takaisin liikuntalajien opettamisen, ihan laji nimillä? Uinti on ainut, joka on tämän hetken opsissa lajina mainittuna.

19:31IvarMiksi pitäisi olla lajit mainittu?

19:32IvarKiitos paljon asiantunteville panelisteille!

20:22TeuvoNäkeekö tämän lähetyksen jostain uusintana? :)

Tällä sivulla voit katsoa Tiedettä kaikille -verkkolähetyksiä.

Katso tulevien lähetysten tiedot sivulta www.jyu.fi/tiedettakaikille