Tilatallennuslaitteita uudistetaan vaiheittain - uutena suorat lähetykset ja kuva-asettelun valinta

Useissa luentosaleissa ympäri kampusta on ollut jo vuosien ajan käytettävissä Galicaster-tyyppinen tilatallennuslaitteisto, joka on mahdollistanut videotallenteiden tekemisen vaivattomasti salissa valmiina olevilla laitteilla. Tilatallennuksesta saadun palautteen perusteella olemme nyt vaiheittain uudistamassa tilatallennuksen tekniikkaa, jonka myötä saleihin tulee uudet Epiphan Pearl-malliset tallennuslaitteet.
Tilatallennuslaitteita uudistetaan vaiheittain - uutena suorat lähetykset ja kuva-asettelun valinta

Uusi Epiphan Pearl-tilatallennuslaite

Uusien laitteiden myötä tarjolle tulee kaksi toivottua uudistusta: jatkossa tallennuksen tekijä voi valita, millaista kuva-asettelua videolla käytetään: näkyykö videolla vain kamerakuva, tietokoneen ruudun kuva vai molemmat yhtä aikaa. Lisäksi uudet tilatallennuslaitteet mahdollistavat tallenteiden lisäksi myös suorien lähetysten tekemisen Moniviestimeen. Tallenteita voi tehdä tuttuun tapaan ilman ennakkoilmoitusta, mutta suoran lähetyksen Moniviestin-osoite tulee tilata videotuelta hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Epiphan-tilatallennuslaite on ensi vaiheessa käytettävissä saleissa Liikunta L304 ja Agora Beeta. Ajantasaisen listauksen Epiphan-laitteilla varustetuista saleista löydät ohjesivulta. Myös Agoran tilatallennusstudiossa Ag C512.1 käytetään samantyyppistä tallenninta. Vanhoja Galicaster-tyyppisiä tallentimia korvataan uusilla Epiphan-tallentimilla kevään 2022 aikana muutamissa luentosaleissa eri puolilla kampusta ja myös osa Lähde-kirjaston saleista varustetaan näillä tilatallentimilla.

 

In English: https://uno.jyu.fi/en/current/archive/2021/11/new-moniviestin-lecture-capturing-devices-will-enable-video-layout-selection-and-live-streaming