Ekin jumppavideoita

Ohjelma sisältää 1. videoita kehonhallinnan kehittämiseen ja taitojen harjoittelua varten. 2. esimerkkejä laitteista ja salien kalustamisesta. 3. Kun kelaat videosivuja alaspäin, löydät muutamia tulostettavia liitetiedostoja

 

 

 

HUOM: Mozilla Firefoxin kautta katsottaessa vanhoista videosta joissakin tapauksissa avautuu vain musta kuvaruutu. Käytä siinä tapauksessa IE (Internet explorer) -selainta!

 

KAIKILLE AVOINTA VOIMISTELUA

Kehonhallintaa esittelevät videot ovat lyhyitä (3-5 min) esimerkkejä, miten erilaiset yksilöt voivat kehittää omaa fyysistä toimintakykyä heitä varten muokatussa liikuntasalissa.

Ikäihmisten ja erityisryhmien voimisteluun voit perehtyä myös katsomalla muita kuin kehonhallinnan videoita.

Kieppi: Kallen kieppimallin voimistelija on jo 22-vuotta voimistelua harrastanut kehitysvammainen. Kallen malli on hyvä kaikille, jotka aloittavat kiepin opettelun.

Kieppi - Tramppakieppi -videolta näet hyviä kieppejä alakoululaisista 81 vuotiaisiin saakka.

Kuperkeikka eteen -videolla esiintyy mm. kehitysvammaisia, motorista harjaantumista tarvitsevia koululaisia ja yli 65 vuotiaita ikäihmisiä.

Kuperkeikka taakse -video on koostettu samantapaisella kokoonpanolla. Kuperkeikkaa pyörii myös liikuntarajoitteinen jumppari.

Voltti_kehittely pöydän avulla: Nuorten voimistelijoiden rinnalla voltteja heittelevät kehitysvammainen, näkövammainen, varttuneet rouvat ja yksi vanha äijä.

Voltti taakse - Antero -vaari on erinomainen, miten lahjakas vaari opettelee voltin taakse. Ohjelma soveltuu hyvin myös nuoremmille.  

Lisätietoja

Kuvaukset on tehty oppitunneilla Kajaanissa ja Jyväskylässä sekä Jyväskylän Voimistelijoiden ja Keurusjumpan harjoituksissa. Kuvaajina ovat toimineet opiskelijat, Keurusjumpan nuoret ja Erkki Tervo.