WEBVTT Kind: captions; Language: fi 1 00:00:03.050 --> 00:00:08.550 Julkaiseminen on olennainen osa tutkimusprosessia ja tieteellistä kommunikaatiota. 2 00:00:08.550 --> 00:00:13.170 Avoimen tiedon keskus järjestää julkaisemisen tueksi koulutusta. 3 00:00:13.170 --> 00:00:18.290 Tarjolla on kaksi kurssia: Julkaisukanavan valinta ja Avoin julkaiseminen. 4 00:00:18.290 --> 00:00:21.830 Kurssit on suunnattu Jyväskylän yliopiston tohtoriopiskelijoille, 5 00:00:21.830 --> 00:00:27.720 tutkijoille ja henkilöstölle tieteenalaan katsomatta. 6 00:00:27.720 --> 00:00:31.280 Julkaisukanavan valinta -koulutuksessa annetaan käytännön vinkkejä 7 00:00:31.280 --> 00:00:34.780 oman tutkimusaiheen ja julkaisustrategian kannalta kiinnostavien 8 00:00:34.780 --> 00:00:38.380 kanavien etsimiseen sekä niiden arvioimiseen. 9 00:00:38.380 --> 00:00:42.600 Kurssilla luodaan katsaus erilaisiin määrällisiin ja laadullisiin menetelmiin, joilla 10 00:00:42.600 --> 00:00:50.820 julkaisukanavien laatua, näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pyritään arvioimaan. 11 00:00:50.820 --> 00:00:55.400 Avoin julkaiseminen -kurssilla syvennytään pohtimaan, mitä etuja tutkimusjulkaisujen 12 00:00:55.400 --> 00:00:59.520 avoin saatavuus tarjoaa tutkijalle ja hänen organisaatiolle sekä laajemmin 13 00:00:59.520 --> 00:01:02.140 koko tiedeyhteisölle ja yhteiskunnalle. 14 00:01:02.140 --> 00:01:07.000 Millä keinoin oman tutkimuksen tulokset voi saattaa avoimesti kaikkien saataville? 15 00:01:07.000 --> 00:01:08.820 Mitä on rinnakkaistallentaminen, 16 00:01:08.820 --> 00:01:12.400 miksi se on tärkeää ja miten tutkimusjulkaisujen tallentaminen 17 00:01:12.400 --> 00:01:16.020 yliopiston julkaisuarkistoon käytännössä tapahtuu? 18 00:01:16.020 --> 00:01:19.760 Koulutuksessa keskustellaan lisäksi avoimissa lehdissä julkaisemisen 19 00:01:19.760 --> 00:01:24.420 erityispiirteistä sekä opetellaan tunnistamaan ja välttämään huonolaatuisia, 20 00:01:24.420 --> 00:01:27.860 niin sanottuja saalistajalehtiä. 21 00:01:27.860 --> 00:01:30.120 Tervetuloa julkaisemisen koulutuksiin.