Google Scholar ja lähteiden arviointi (1:53 min) feebe862f6ee47bbad3353b536b24d51

Miten haet tieteellisiä artikkeleita Google Scholarista ja arvioit löytämiesi lähteiden tieteellisyyttä ja luotettavuutta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin kiinteäkokoinen upotus on laajasti yhteensopiva ja sopivin useimpiin käyttötarkoituksiin.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin responsiivinen eli mukautuva upotus soveltuu käyttöön responsiivisilla verkkosivuilla.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Tällä videolla annetaan vinkkejä siihen, miten voit arvioida Google Scholarista löytämiesi lähteiden tieteellisyyttä ja luotettavuutta. Voit hyvin käyttää Google Scholaria tiedonhankinnassa, mutta lähteiden arviointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota!

Jos käytät Google Scholaria artikkeleiden etsimiseen, kannattaa pitää mielessä, että toisin kuin monissa tietokannoissa, Google Scholarissa ei voi rajata hakutuloksia vertaisarvioituihin artikkeleihin. Tekstin saama viittausmäärä (cited by) antaa suuntaa, mutta se ei yksinään kerro lähteen luotettavuudesta tai tieteellisyydestä, sillä on monia syitä, joiden vuoksi jokin teksti voi saada paljon viittauksia. Sen sijaan olennaista on se, missä teksti on julkaistu: onko kyseessä tieteellisessä lehdessä julkaistu artikkeli vai mahdollisesti muu teksti.

Videon tekijät ovat opiskelijoita. Video on tehty TTKA840 Tiedonhankintamenetelmät -kurssin oppimistehtävänä. Editointi ja kuvausteksti: Tiia Puputti.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.