Mediasivun lisääminen ts. videon lisääminen Moniviestimeen

Ohje videon lisäämiseksi Moniviestimeen.

Moniviestimeen voi lisätä videoita, ääntä, tekstiä, kuvia ja liitetiedostoja.

Suurin osa Moniviestimen sisällöstä koostuu:

• ohjelmista, joiden alla voi olla
    • suoria lähetyksiä tai
    • mediasivuja , joiden alla voi olla
      • tiedostoja
      • kuvia
      • linkkejä
      • sivuja

Mediasivun lisääminen

Oletetaan että olet ensin lisännyt ohjelman.

Videoiden lisäämiseksi paras selain on Google Chrome tai moderni Firefox. IE:llä voi esiintyä ongelmia suurien tiedostojen (esim. 10 GB) lataamisessa.

Tee näin:

• Valitse Lisää uusi: mediasivu

Mediasivun lisääminen

• Kirjoita Mediasivulle Nimike, kuvaus ja hieman sisältötekstiä. Voit muuttaa näitä myöhemmin.

Mediasivun oletusnäkymä

• HUOM! Moniviestin tekee oletuksena normaalilaatuisen videon, mobiilivideon ja äänitiedoston. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, valitse tässä vaiheessa Media settings.

Median lisäasetukset

• Paina Save.

• Tallennuksen jälkeen pääset Upload-kohtaan. Tässä voit valita omalta koneeltasi videotiedoston (esim. .avi, .wmv, .mp4, .mpeg). Huom! Videon lataus onnistuu parhaiten modernilla nettiselaimella (Esim. Firefox, Chrome, Safari). Yli 1GB:n tiedostojen lataamiseen kannattaa käyttää Google Chromea.
  • Sallitut tiedostopäätteet: avi, mp4, mpeg, ogv, rm, mov, wmv, mpg, flv, mkv, mts, 3g2, 3gp, asf, asx, divx, xvid, ts, vob, hdmov, m2p, m2t, m4v, ogm, mp3, mpa, aac, wav, ogg, wma, aa3, aif, at3, flac, m4a, ra (huom! Sallittu tiedostopääte ei takaa sitä että videon koodekki kelpaa enkoodattavaksi)
  • Videon siirtymiseen menee oma aikansa, riippuen yhteyden nopeudesta. Odota rauhassa sulkematta selainta.

Videon latauksen eteneminen Google Chromella

• Kun video on siirretty, alkaa videon enkoodaus, eli muutaminen sopivaan muotoon. Enkoodauksen eteneminen näkyy prosentteina ja kellonaikana (Jos selain tukee  HTML5:sta: Google Chrome, Safari 5+, Firefox).

Enkoodauksen eteneminen

• Kun enkoodaus on valmis, ruutuun tulee tekstin 100% ja linkki "Voit nyt katsoa videosi"

Enkoodaus valmis

• Testaa että video toimii Näytä-välilehdellä!

Mediasivu, kuten mikä tahansa muu Moniviestimeen lisätty sisältö (pl. kuvat), on oletuksena yksityinen. Katso vihreästä muokkauspalkista kohta Tila: Julkaise, niin saat videosi näkyviin.

Mediasivun julkaiseminen

Katseluoikeudet

Julkaistu sisältö näkyy kaikille ja löytyy aikanaan myös Googlella ja vastaavilla. Yksityinen sisältö näkyy vain erikseen määritellyille sisällön katsojille.

Liitteiden lisääminen mediasivulle

Mediasivulle videon alle voi lisätä Sivuja, kuvia, tiedostoja ja linkkejä.

liitteiden-lisaaminen-mediasivulle